Trænger trappeopgangen til renovering?

Trappeopgang

Hvordan ser det ud, når du ankommer til din lejlighed i København? Det første du ser er sandsynligvis en trappe af ældre model, som ikke er blevet vedligeholdt de sidste mange år. Malingen er skallet af, der er huller i væggen, hvor folk har båret en sofa op, og er kommet til at ramme den. Malingen på gelænderet er skallet af flere steder og lyset virker kun på nogle etager. I bedste tilfælde er det kun nogle af disse punkter, der rammer plet. I værste tilfælde er det svært at undgå lugten af mug og skimmelsvamp når man åbner din hoveddør. Der er mange niveauer af trapperenovering, alt fra strukturelle forbedringer til blot at male og skifte lyspærerne, hvor det er nødvendigt.

Let renovering

Den lette og billige måde at udføre trapperenovering i København på, er at få fat i en maler. Denne vil kunne give opgangen en ny farve som vil løfte udtrykket en smule. I denne sammenhæng kan det være gavnligt at vælge en farve som ikke bliver gammel at se på for hurtigt. Det vil sige hvid eller beige er ikke gode valg, fordi de hurtigt bliver beskidte at se på. Sort eller meget mørke farver er ligeledes heller ikke ideelle, da disse hurtigt kommer til at se støvede ud. En nogenlunde moderne løsning kunne være grå, mørkegrøn eller blå. Det kan også være en god idé at overveje om den nederste del af væggen bør være mørkere end den øvre del. Herved sikrer man sig, at fokus ikke ligger der, hvor der er mest slitage. Udover væggen kan man overveje at male gelænderet, beboernes hoveddøre og eventuelt alle vindueskarmene.

Svær renovering

I nogle tilfælde kan det være nødvendigt at renovere selve trappen. Dette er ofte når trappetrinene begynder at blive skæve, eller hvis der er slået stykker af dem. Her er det rigtig vigtigt at finde et firma med erfaring inden for trapperenoveringer i København – og dem findes der heldigvis mange af. Renoveringen kan hurtigt skabe større problemer end dem, der allerede eksisterede, hvis de bliver udført i dårlige materialer eller af en uerfaren tømrer. God renovation gør trappen stærkere og  forlænger dens levetid markant.

Uanset om man udfører omfattende renovering eller blot maler og sætter i stand, så har renovering af trapperne en markant effekt på alle beboerne i en opgang. Man får et indtryk af, at ejer- eller andelsforeningen er velfungerende, når man træder ind i en velholdt opgang.

P.G. & Søn ApS
Bjerringbrovej 46
2610 Rødovre
Tlf:  70 88 56 64